Om

Vi på Arkitekthuset är vana vid att stå på tå. För att se längre, nå högre och snappa upp idéer långt hemifrån. Det kräver lite mer av var och en, men gör stor skillnad. Vår formel är en finstämd balans mellan enkelhet och mångfald. Tillsammans med kreativa människor tar vi oss an utmaningar och skapar stolta avtryck i samhället.

Case_Askim_01-webb

Företaget

Vi står stadigt med bägge fötterna på jorden, men det hindrar inte att vi också står på tå.

Arkitekthuset är en färgstark blandning av kompetenser, åldrar, män och kvinnor – idag totalt 24 medarbetare. Ett av regionens större arkitektkontor och definitivt det äldsta. Vår affärsidé har en hållfasthet som stått över kortsiktiga trender och djupa konjunktursvackor i sju decennier. Vår fulla bredd gör att vi skapar och driver stora projekt över hela landet. Bredden ger oss också djup och höjd. Här får var och en möjlighet att blomma ut i sin specialitet och sin begåvning.

Vi skapar små och stora landmärken av enkelhet, tydlighet och längtan.

TJÄNSTER OCH KOMPETENSER

 

VISION

Arkitekthuset har alltid varit starkt regionalt, men influenserna och ambitionerna är utan gräns. Vi vill påverka samhällsutvecklingen i stort, sätta spår i människors vardag, med ett eget uttryck och ett personligt tilltal. Vi har utvecklats i takt med långsiktiga uppdragsgivare och beställare. I dag är storstadsregionerna lika mycket hemma som trakterna runt Jönköping. Lokalsinne och världsvana på samma gång.

Stora eller små uppdrag spelar ingen roll; våra ambitioner handlar om att så frön som växer till trivsel och funktion för människor och samhälle. Vi skapar små och stora landmärken av enkelhet, tydlighet och längtan. Alltid med en ödmjuk respekt för platsen, traditioner och miljö. Bra dialog med beställaren är avgörande både för skapandet och processens driv framåt. Det innebär stor respekt även för tidplan och budget.

MILJÖ

När ett nytt projekt initieras är vår miljökompetens påkopplad från start, när det gäller val av material, energi, hållbarhet och transporter. En fördjupad miljökompetens finns inom kontoret och påverkar alla våra projekt, men självklart även vår egen arbetsmiljö och vardag på kontoret. Vår miljökompetens handlar mer om anständighet än konkurrensmedel. Vi vill med gott samvete kunna se våra barn i ögonen innan vi går till jobbet. Kanske är det bästa beviset på miljötänkande i vår bransch, att det vi skapar används och fungerar under lång tid. Arkitekthuset är certifierade med Miljödiplom enligt Svensk Miljöbas och företagsvän hos Vi-skogen.

Miljökompetens handlar om att vi med gott samvete ska kunna se våra barn i ögonen innan vi går till jobbet.

PROJEKTERINGSVERKTYG

Vi projekterar i Archicad. För visualiseringar används programmet Maxwell render.

HISTORIA

Arkitekthuset grundades redan 1944, vilket gör oss till ett av de äldre arkitektkontoren i landet. Firman grundades av Boo D:son Widén och bar sedan hans namn fram till början 1980-talet, då fler delägande arkitekter kom in i bilden, bland annat Ingvar Selse, Gustaf Hållén, Ulf Jansson och Bert Noorlander. Arkitekthuset har alltid drivits både professionellt och passionerat, men aldrig varit beroende av en enda person. Företaget har många medarbetare att tacka genom decennierna, inte bara för deras kunskap, utan också för deras drivkraft och personlighet.

Under 2000-talet har Arkitekthuset fortsatt att vidga sitt arbetsfält, tack vare goda samarbeten med ett antal mer nationellt baserade byggherrar. Projekten har i många fall hamnat mer än en timme bort från Jönköping. Vi har vuxit med uppdragen och förtroendet.

Arkitekthuset drivs av Thomas Hultegård (VD) och Krister Aldenholt.

Dela »Om«